Tuesday
2024-04-16
8:58 PM
Login form
Search
Our poll
Rate my site
Total of answers: 56
Site friends
  • Create a free website
  • Statistics

    My site

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum moderator: myraghi  
    Forum » Prepelite japoneze » Cresterea prepelitelor japoneze » Erori de incubatie (Probleme cu eclozarea oualor de prepelita)
    Erori de incubatie
    myraghiDate: Saturday, 2011-03-26, 8:54 PM | Message # 1
    Private
    Group: Administrators
    Messages: 17
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Puii ies tarziu, sau prea repede, procent mic de eclozare, pui cu malformatii.
     
    myraghiDate: Saturday, 2011-03-26, 9:02 PM | Message # 2
    Private
    Group: Administrators
    Messages: 17
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Toate aceste efecte, apar datorita unor erori de incubatie. Dintre acestea, temperatura in timpul incubatiei este cea mai importanta. O temperatura peste normal, produce o eclozare precoce, cu o zi sau doa mai repede, procent mic de eclozare, pui cu malformatii. O temperatura prea joasa, are ca efect intarzierea eclozarii, puii ies greu, sau mor dupa ce sparg coaja, sunt anemici, procent mic de eclozare.
    Pe locul doi, dupa temperatura, se situeaza, umiditatea necorespunzatoare, iar pe locul trei se situeaza calitatea oualor de incubatie.
     
    nickcheveDate: Tuesday, 2011-06-28, 8:59 AM | Message # 3
    Private
    Group: Users
    Messages: 2
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Daca vrem sa crestem prepelite intensiv, avem nevoie de pui care sa inlocuiasca pasarile batrane. Pentru asta avem nevoie de oua fertile. Pentru a obtine oua fertile, se folosesc baterii speciale, in care raportul de fete/baieti este diferit fata de cele pentru consum. Cel mai indicat raport este de un baiat la trei fete. Deci intr-o baterie de 50 de pasari reproducatoare avem 12 baieti si 36 fete. Mai bagam un baiat si o fata, ca sa fie 50. Deci 13 baieti si 37 fete.
    Nu folositi ouale de la primele ouari (de la prepelitele de 5-6 saptamani), si nici de la cele batrane un an. De asemenea, cocoseii sa aiba minim 40 de zile (~ 6 saptamani)
    Selectati oule. Le folositi numai pe cele cu coaja intreaga, fara defecte si curate. Nu trebuie spalate. Daca sunt murdare, stergeti-le usor cu o carpa uscata. Nu alegeti ouale mici, alegeti-le pe cele mai mari(12 grame) dar nu extraordinar de mari. Este posibil prezinte malformatii.
    Ouale se pastreaza intr-o camera racoroasa (nu le bagati la frigider!), si de intorc in fiecare zi de depozitare. Perioada maxima cat pot fi pastrate este de 7 zile, dpa care devin nefertile. Nu este recomandat sa le folositi nici pe cele ouate in aceeasi zi. Deci ideal e sa va faceti un stoc cu oua de 5 zile. De la o baterie de 50 de pasari (37 fete), daca luam 30 pe zi, avem 150 de oua, pe care le punem la incubat a sasea zi.

    Perioada de incubatie este de 16/17 zile, iar temperatura optima este de 37,5-37,7 grade. Umiditatea din incubatortrebuie sa fie 60% in primele 14 zile. Apoi se mentine aceeasi temperatura, dar se creste umiditatea la 80% (se inmoaie coaja oului si o pot sparge cu ciocul). Daca umiditatea nu este suficienta dupa ziua a 14-a, sterge-ti ousoarele cu un burete caldut si ud.
    Incepandu cu a doua zi, intoarceti ouale de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara, ca sa nu se lipeasca puii de coaja. In ultimele 2-3 zile (15-16-17) nu le mai intoarceti.
    Verificati nivelul apei in fiecare zi, si completati daca este necesar.
     
    Forum » Prepelite japoneze » Cresterea prepelitelor japoneze » Erori de incubatie (Probleme cu eclozarea oualor de prepelita)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: