Wednesday
2018-07-18
6:03 PM
Login form
Search
Calendar
«  July 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Our poll
Rate my site
Total of answers: 53
Site friends
 • Create a free website
 • Statistics

  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0

  biocoturnix

  prepelite japoneze

  coturnix coturnix japonica 

  Prepeplita de ploaie coturnix coromandelica

  rain quail_1
  rain quail_2
  rain quail_3
  rain Quail_4


          Prepeplita de ploaie - coturnix coromandelica

     Denumiri

    Franceza: Caille nattée

    Germana: Regenwachtel

    Spaniola: Codorniz Coromandélica

    Nume comun: Black breasted Quail ( prepelita cu piept negru )


        Ordinul: Galliformes

        Familia: Phasianidae

        Genul:   Coturnix

       Specia:  C. coromandelica

     

     Distributie.

    Aceasta specie de prepelita este intalnita pe pajisti, campurile de cereale, pe vaile Indului, din India Centrala, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, pe campiile Gangelui , anumite parti ale Indiei peninsulare, Sri Lanka si Mayanmar.

      Descriere.

    Masculul are pieptul patat cu negru si un model distinctiv al capului, cu dungi albe si negre. Femela este dificil de identificat, fata de femela de prepelita comuna si de prepelita japoneza. Totusi petele pieptului sunt ceva mai evidente. Catecul lor, este ca un sunet metalic, repetet in mod constant dimineata si seara, iar in anitimpul imperechirii chiar si noatea si se deosebeste clar de cantecul prepelitei comune gri.

     Reproducerea.

    Rain Quail ( prepelita de ploaie ), este partial migratoare, preferand de exemplu anotimpul musonilor in India si Myamar. Isi schimba resedinta in functie de sezoanele ploioase, de unde si denumirea de prepelita de ploaie.

    Sezonul clocitului se intinde de la mijlocul lui Martie, pana in Octombrie, dar are intensitate maxima, dupa incetarea musonului de sud-vest, in Iunie.

    Cuibul este constituit dintr-o mica adincitura in pamant, uneori in camp deschis, alteori la adapostul unei grupari de ierburi. Gainusa depune 6 -8 oua, asemanatoare cu cele ale prepelitei comune gri, dar ceva mai mici. Doar femela cloceste. Incubatia dureaza de obicei 16 -17 zile, dar se pate lungi pana la 19 zile. Puii raman alaturi de parinti aproximativ 8 luni.