Tuesday
2019-06-18
2:40 AM
Login form
Search
Calendar
«  June 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Our poll
Rate my site
Total of answers: 53
Site friends
 • Create a free website
 • Statistics

  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0

  biocoturnix

  prepelite japoneze

  coturnix coturnix japonica 

  Gripa Aviara - Avian Influenza

  Gripa Aviara
    Pe intreaga planeta, exista multe tulpini ale virusului gripei aviare, care pot cauza o mare varietate de simptome clinice de imbolnavire la pasari. Acesti virusi, pot aparea la gaini, curci, fazani, prepelite, rate, gaste, gaini de guinea si lista poate continua. Pasarile migratoare de apa, s-a dovedit a fi un rezervor natural pentru aceasta boala.
   
    Gripa aviara este clasificata in forma usor patogenica si forma puternic patogenica, in functie de gravitatea bolii pe care o cauzeaza. Majoritatea tulpinilor virusului, sunt usor patogenice si semnele clinice ale bolii sunt scazute sau nu apar deloc, la pasarile infectate. Totusi , unele tulpini slab patogenice, sunt capabile de mutatii, in anumite conditii, in forma inalt patogenica, a virusului, care cauzeaza boala mai severa pasarilor infectate.
   
    Expunerea crescatoriilor, la contactul cu pasarile migratoare de apa si miscarea internationala a pasarilor de crescatorie, a echipamentelor si oamenilor, cresc riscul introducerii de tulpini inalt patogenice, in efectivele sanatoase de pasari. Odata introdus , virusul, se raspandeste prin contact dirct.Tulpinile virulente pot fi raspandite prin dejectii, echipamente, autovehicule, custi si hainele si incaltamintea oamenilor, care deservesc crescatoriile.
   
    Unele dintre tulpinile puternic virulente, pot fi infectioase si pentru oameni. Tul[pina H5N1, izolata pentru prima data in Hong Kong in 1997, este o forma extreme de patogenica a gripei aviare. Aceasta a provocat decesul a 22 de oameni in 2004. Incepand cu mijlocul lunii decembrie 2003, un numar tot mai mare de tari asiatice, au raportat izbucnirea de epidemii e gripa aviara, in randul gainilor si ratelor. Au existat si cateva epidemii slab patogenice, de gripa aviara, in Statele Unite din 1997 pana in present. Ultimele cazuri de tulpini in US si Canada au fost : Delaware H7N2, New Jersey H7N2, Pennsylvania H2N2, British Columbia H7N2 si Texas H5N2.
   
   Tarile care au primit interdictie, de catre avicultura Statelor Uniteb Sunt: Azerbaijan, Brazil, China, Uniunea Europeana, Hong Kong, India, Japonia, Korea de Sud, Malaezia, Mexic, Philipine, Qatar, Singapore, si Africa de Sud.