Tuesday
2019-06-18
3:46 AM
Login form
Search
Calendar
«  June 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Our poll
Rate my site
Total of answers: 53
Site friends
 • Create a free website
 • Statistics

  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0

  biocoturnix

  prepelite japoneze

  coturnix coturnix japonica 

  Prepelita Gambel - Callipepla gambelii

  prepelita gambel callipepla prepelita de arizona
    Prepelita Gambel
   
    Callipepla gambelii
   
    Descriere
   
   Prepelita Gambel este o specie bine cunoscuta in avicultura, precum si in stare salbatica. Mai este cunoscuta si sub numele de prepelita de Arizona, sau prepelita de desert. Poate fi gasita in tinuturile aride din sud-vestul Statelor Unite si unele zone din Mexico. De asemenea au fost introduse cu succes in Lanai si Hawaii.
   
   Aceasta specie este adesea convundata cu ruda sa ValleyQuail ( Prepelita de vale ). Masculii ambelor specii, poseda motul negru. Si femela poseda motul negru caracteristic, insa este de dimensiuni mult mai mici. Coloritul femelei este asemanator cu al masculului, insa prezinta coloratie alb si negru pe fata si este mai mica.
   

   In salbaticie Prepelita Gambel formeaza grupuri mari. In Arizona pe timpul iernii au fost, vazute grupuri de peste 200 de pasari. Pe timpul verii, aceste grupuri se scindeaza, in grupuri mai mici, iar masculii incep sa-si atraga female, In teritoriul lor. Luptele dintre masculi in aceasta perioada sunt foarte fregvente.
   
     Inmultire
   
   Aceasta specie este foarte prolifica in captivitate, iar marimea cuibarului si numarul e oua clocite destul de mare. In salbaticie, gainusa cloceste timp de 23 de zile. Cocosul, adesea sta pe aproape si ajuta la clocit si apoi la cesterea puilor. In captivitate, puii incubati artificial, ies usor, cresc repede si zboara in jur de 3 saptamani.

   Este o adevarata placere sa cresteti astfel de pasari. Sunt mult mai active decat alte specii de prepelite, de aceia au nevoie de spatii mai mari in voliere. Se pot creste si in baterii, insa le merge mult mai bine in voliere, cu sol bine uscat. Custile trebuie prevazute cu multe crengi, pentru catarat si nisip, pentru scalda. Crengile de pin , asigura pasarilor ascunzisuri, sub care isi vor construi cuiburile.
   
   Prepelitele pot fi agresive, atunci cant se introduce un nou membru in colectiv, mai ales in sezonul de imperechiere. Daca trebuie adaugate pasari, aceasta se poate face iarna, cand se formeaza colonii.