Tuesday
2019-06-18
2:47 AM
Login form
Search
Calendar
«  June 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Our poll
Rate my site
Total of answers: 53
Site friends
 • Create a free website
 • Statistics

  Total online: 1
  Guests: 1
  Users: 0

  biocoturnix

  prepelite japoneze

  coturnix coturnix japonica 

  Proteinele

           Proteinele.

     Proteinele asigura necesarul de aminoacizi, necesari cresterii tesuturilor si productiei de oua. Necesarul de proteie al prepelitelor, este influentat de continutul de energie metabolizabila si celelalte ingrediente folosite in dieta.

     Studii recente arata ca un nivel de 24% proteine, este necesar in hrana starter a prepelitelor, procent care poate fi redus la 20%, din a treia saptamana de viata.

     Proteina este cel mai scump nutrient inglobat in hrana prepelitelor si trebuie sa fie de buna calitate. Calitatea proteinelor este data de compozitia aminoacizilor din hrana si de digestibilitatea acestora de-a lungul tractului digestiv.

     Aminoacizii sunt considerati caramizile din care sunt construite proteinele. Sunt in total 19 aminoacizi, necesari prepelitelor, din care 13 sunt considerati esentiali, deoarece ei nu pot fi produsi de organismul prepelitei si ca atare trebuie asigurati prin hrana, iar 6 sunt considerat neesentiali, deoarece pot fi sintetizati de organism si trebuie doar suplimentai prin hrana.  Cei treisprezece aminoacizi esentiali sunt : arginina, cistina, histidina, isoleucocina, leucina, lisina, methionina, phenilalanina, threonina, thriptofan, tirosina si valina.  Hrana administrata difera calitativ si cantitativ in ce priveste compozitia amnoacizilor. Hrana prepelitelor consta in principal din compusi vegetali.

    Principalele plante utilizate sunt : porumbul, soia, sorgul, orezul, orzul si taratele de grau. Metionina si lisina sunt in general la nivele scazute in aceste componente vegetale. Proteinele de origine animala, ca faina de peste, faina de carne si de oase, etc. sunt surse bune  de aminoacizi esentiali, dar de obicei sunt mult mai scumpe decat proteinele vegetale. Metionina si lisina sintetice sunt adesea adaugate inhrana, pentru a echilibra compozitia de aminoacizi.